Ofte stilte spørsmål om Canikur Pro

 n nmn

Ofte stilte spørsmål - Canikur Pro

39

Når bruker man Canikur Pro pasta?

Canikur Pro er med til å opprettholde og fremme en sunn tarmflora ved forhøyet risiko for eller i forbindelse med fordøyelsesforstyrrelser, hvor det er behov for gjenoppretting av tarmfloraen. 

Canikur Pro kan brukes ved forstyrrelser av tarmfloraen - enten alene eller sammen med andre medikamenter ordinert av veterinæren. Dessuten kan Canikur Pro brukes ved forventet negativ påvirkning av tarmfloraen. Det kan f.eks. være:

  • Ved stressede situasjoner
  • Ved endring av fôr
  • I forbindelse med og etter behandling med antibiotika

Tåler Canikur Pro frost?

Canikur Pro tåler frost og tining.

Skal Canikur Pro oppbevares i kjøleskapet etter at den er tatt i bruk?

Nei, Canikur Pro skal oppbevares ved romtemperatur – også etter at den er tatt i bruk.

Hvor lenge holder Canikur Pro seg etter at den er tatt i bruk?

Det påvirker ikke holdbarheten at Canikur Pro tas i bruk.

Den holder til siste utløpsdato, som står på både pakningen og sprøyten – Exp. (= Utløpsdato).

Kan montmorillonitt også transportere/fjerne mineraler og andre sunne bakterier osv. fra magen?

Som utgangspunkt binder ikke montmorillonitt bakterier. Noen undersøkelser har imidlertid vist at negativt ladde bakterier kan bindes av montmorillonitt, men det omfatter ikke Enterococcus faecium. Enterococcus kan i begrenset omfang bindes med vann, men ikke i så stort omfang at det vil påvirke effekten.

Kan Canikur Pro pasta brukes til rehydrering?

Nei, det er ikke tilstrekkelig med glukose og elektrolytter i Canikur Pro pasta til at den kan brukes til rehydrering.

Bruk i stedet Canikur tyggetabletter.

Les mer om Canikur tyggetabletter

Hvor lenge blir montmorillonitt i magen?

Den gastrointestinale transittiden er vanligvis 6-8 timer for hunder, men det går som regel noe raskere hvis hunden har diaré.

Bruk og dosering av Canikur Pro til valper og kattunger?

Canikur Pro kan brukes til valper og kattunger med samme dose etter vekt som for voksne dyr (se pakning eller doseringstabell).

Se doseringstabell

Kan Canikur Pro brukes til katter?

Ja, Canikur Pro er godkjent til katter. Produktet virker på samme måte på katter som på hunder.

Er det protein i Canikur Pro?

Canikur Pro pasta inneholder ikke animalsk protein. Canikur Pro inneholder protein fra soya og lupin.

Canikur Pro må derfor ikke gis til hunder som er allergiske mot soya- og lupinprotein.

Vil bakteriene i Canikur Pro bli drept ved behandling med antibiotika?

Det er ikke skadelig å bruke Canikur Pro sammen med antibiotika, men det kan imidlertid påvirke effektiviteten til de probiotiske bakteriene. Det er fortsatt fordeler ved å gi probiotika, bl.a. fordi de som regel vil være aktive innen de dør, og fordi det også er andre gagnlige komponenter i produktet. I så fall anbefales det alltid å atskille den orale administrasjonen av antibiotika fra Canikur Pro slik at de gis på ulike tidspunkter på dagen.

Er det risiko for at probiotika i Canikur Pro kan være patogene?

Enterococcus faecium har evnen til å forårsake en lang rekke infeksjoner, især alvorlige infeksjoner hos innlagte pasienter. Stammen som brukes i Canikur Pro, har imidlertid ikke virulensfaktorene som er nødvendige for å bli patogene.

Etter 20 års bruk av E. faecium NCIMB 10415 som probiotikum på mennesker og dyr er det ingen indikasjoner på at stammen vil utvikle patogenisitet.

Det faktum at både amerikanske og europeiske fôrmyndigheter også har godkjent stammen til bruk på mennesker og dyr, bekrefter at sikkerheten har blitt vurdert og ansett som tilfredsstillende.

Hvordan kan en forholdsvis liten mengde bakterier gjøre noen forskjell?

Det er riktig at mengden bakterier som finnes i Canikur Pro, er ganske liten sammenlignet med den mengden bakterier som er naturlig til stede i tarmen. Men ved kroppstemperatur i fuktige omgivelser og med en stor mengde næringsstoffer kan probiotiske bakterier dele seg hvert 20. minutt. Det betyr at mengden av inntatte bakterier kan økes 1000 ganger på under 4 timer etter inntak – især ved administrasjon av et godt prebiotikum på samme tid.

Kan probiotiske bakterier kolonisere hundens tarmer?

Dette har fortsatt ikke blitt undersøkt, men det er ikke særlig sannsynlig da stammen opprinnelig er en fuglestamme av Enterococcus faecium. Derfor må stammen tilføres løpende (2 ganger om dagen) for å oppnå maksimal virkning.

Vil Bio-Mos® fjerne de gode bakteriene?

Nei, den mekanismen som gjør at Bio-Mos® blokkerer bakteriebindingen til slimhinnen, er spesifikk for visse patogene bakterier som f.eks. salmonella og E. coli.

Hvor lenge kan jeg bruke Canikur Pro?

Du kan bruke Canikur Pro så lenge det er behov for det, eller etter veterinærens anbefaling. Dog ikke lenger enn 4 uker.

Ved antibiotikabehandling kan du bruke Canikur Pro i opptil 7 dager etter at antibiotikabehandlingen er avsluttet.

Ved akutt diaré skal Canikur Pro gis inntil diaréen er opphørt – og et par dager etter. Hvis dyret generelt får det dårligere og/eller diaréen ikke stopper innenfor 48 timer etter første behandling med Canikur Pro, må du straks kontakte veterinæren.

Ved kronisk diaré må du alltid snakke med veterinæren. Canikur Pro kan brukes sammen med andre behandlingsprodukter så lenge diaréen varer.

For å unngå stressfremkalt diaré kan Canikur Pro med fordel gis dagen før den stressfremkallende situasjonen og én dag etter.

Kan man kombinere bruken av Canikur tyggetabletter og Canikur Pro pasta?

Det kan man til hunder. Canikur tyggetabletter er ikke til katter.

Bruk Canikur tyggetabletter i perioder med akutt diaré, og følg opp med Canikur Pro pasta for å gjenopprette tarmfloraen.

Våre andre produkter til hund og katt

Canosan

Canosan

Naturens eget «smøremiddel»

 

Kosttilskudd som støtter funksjonaliteten i hundens og kattens ledd ved å tilføre naturlige næringsstoffer.

Centaura

Centaura

Beskytt hunden, hesten og deg selv mot insekter

 

Insekter er mer enn en plage. Bruk Centaura på hunden, hesten og deg selv når du skal være utendørs, og hold deg insektfri hele dagen.

Viacutan

Viacutan NY

For hud og pels hos hunder og katter

 

Et daglig fôrtilskudd til hunder og katter med en balansert og konsentrert blanding av Omega 6- og Omega 3-fettsyrer som er spesielt viktig for å opprettholde en frisk hud.