Innholdsstoffer

NKLMN

Innholdsstoffer- Canikur tyggetabletter

43

Glukose og elektrolytter

Rask rehydrering og kompensasjon for elektrolyttap. 

Canikur tyggetabletter inneholder glukose og elektrolytter, som har som oppgave å gjenopprette vann- og elektrolyttbalansen. Ved diaré mister kroppen uforholdsmessig mange elektrolytter, samtidig som kroppens naturlige vanninnhold blir forstyrret. Ved langvarig diaré tørker kroppen ut. Dette må stoppes og kompenseres, men ideelt sett forhindres. 

I tillegg til å gjenopprette vanninnholdet i kroppen overtar elektrolyttene også en bufferfunksjon som motvirker en forsuring av organismen. Og så har glukosen til formål å tilføre energi – sammen med risstivelsen – så hunden din raskt kan få mer energi.

Risstivelse

Regulerer tarmbevegelser og konsistens på avføringen.

Risstivelsen er et lettfordøyelig, hypoallergenisk næringsstoff som sikrer en langsom glukosefrigivelse. Dermed fungerer det både i forbindelse med absorpsjon av vann og som energikilde. Dessuten vil risstivelsen forlenge transittiden i tarmen og gir dermed økt mulighet for vannabsorpsjon fra tykktarmen.

Mineralsk leire

Eliminering av toksiner og virus. Beskyttelse av slimhinnen.
 
Både kaolin og sepiolitt er mineralsk leire. Sammen med andre mineralske leirer kalles de ofte medisinsk leire på grunn av bruken av dem i forbindelse med mage- og tarmsystemet hos mennesker og dyr. I Canikur Pro er den mineralske leiren montmorillonitt. Felles for alle er at de har en stor overflate som kan binde forskjellige substanser i tarmsystemet for å inaktivere dem. Kaolin og sepiolitt resorberes (fordøyes) ikke og leder dermed de bundne stoffene ut av tarmen. Samtidig beskyttes tarmens slimhinne.

Sitrusfruktkjøtt og lecitin

Fastere avføring. Nedsetter tarmbevegelsen (peristaltikken). Letter opptaket av vann i kroppen.

Sitrusfruktkjøtt (restprodukt fra produksjon av saft fra sitrusfrukter) inneholder pektin og hemicellulose, som er med til å gi en fastere avføring. Sitrusfruktkjøtt eller sitruspektin tilfører dessuten den typen fibre som har en høy fermenteringsgrad (lav oppløselighet) hos hunder. Sitrusfruktkjøtt overtrekkes med lecitin (som f.eks. også finnes i melk eller eggeplomme). Kombinasjonen sitruspulpa/lecitin kan binde patogene bakterier, inaktivere dem og fjerne dem fra tarmkanalen. Sitrusfruktkjøtt fremmer dessuten tarmbevegelsen (peristaltikken) og næringspassasjen i tykktarmen. Dette letter opptaket av vann i kroppen gjennom tarmen, noe som er forutsetningen for en normalisert avføringskonsistens.

Innholdsstoffer- Canikur Pro pasta

44

Probiotika

Probiotika omfatter en rekke mikroorganismer, herunder primært melkesyre- og bifidobakterier, som tillegges helsefremmende egenskaper. Probiotiske bakterier finnes i forveien naturlig i tarmen, men stress og levevis kan redusere antallet av dem, og derfor kan det bli nødvendig med et tilskudd gjennom kosten.

Canikur Pro inneholder den probiotiske melkesyrebakterien Enterococcus faecium. Enterococcus faecium har evnen til å overleve passasje i magen og tilføyer tarmen gunstige tarmbakterier som forbedrer og vedlikeholder tarmfloraen.

Prebiotika

Det prebiotiske gjærekstraktet som Canikur Pro pasta inneholder, heter Bio-Mos®-C og er utviklet spesielt til å stimulere veksten av og aktiviteten til gagnlige bakterier som for eksempel laktobasiller og bifidobakterier. Samtidig reduserer Bio-Mos®-C antallet uønskede bakterier i magen.

Mineralsk leire

Den mineralske leiren bentonitt (med høyt innhold av montmorillonitt) binder toksiner (giftstoffer) og virus og fjerner dermed disse fra magen. Montmorillonitt er dermed med på å bekjempe diaré og sikre en raskere lindrende virkning på virusinfeksjoner.